Φανταστείτε το παρακάτω περιστατικό. Ένα 13χρονο παιδί ,ο Μάρκος, πηγαίνει στην Α΄ Γυμνασίου σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι του. Είναι μέτριος μαθητής, αλλά προσπαθεί αρκετά. Είναι ένα συνεσταλμένο, ντροπαλό μπορούμε να πούμε, παιδί. Έχει μέτριο ανάστημα και είναι, σχετικά, λεπτός για την ηλικία του. Μετακόμισε σε αυτή την γειτονιά πριν λίγους μήνες και δεν έχει κάνει, ακόμα, φίλους .
Επίσκεψη  στο  Ίδρυμα  Φροντίδας  Ηλικιωμένων  ΄΄Στοργή γερόντων - Ο  Άγιος Παντελεήμων΄΄
Προπαραμονή  Χριστουγέννων. Καθώς πλησίαζαν μέρες γιορτινές  οι μαθητές του τμήματος Γ3 είχαν την ιδέα να επισκεφθούν  το  Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων  για να  ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες ευχές και να δώσουν λίγη χαρά στους  ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά  μοίρασαν   ευχετήριες κάρτες  που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Α΄τάξης  και ευχήθηκαν ΄΄Χρόνια Πολλά΄΄ σε όλους τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος. Σύντομη η επίσκεψη αλλά, φεύγοντας, όλα τα παιδιά ανέφεραν πόσο μεγάλη εντύπωση τους έκαναν και πόση χαρά τους έδωσαν  οι ατελείωτες ευχές των γερόντων για υγεία και προκοπή. Τελικά, το να δίνεις λίγη χαρά δεν είναι και τόσο δύσκολο!
Πριν λίγο καιρό οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν για τις προσπάθειες που κάνουν διάφοροι  σύλλογοι  να προσφέρουν ειδικά καροτσάκια, σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες, μέσω της ανταλλαγής με καπάκια πλαστικών μπουκαλιών. Το σχολείο μας επικοινώνησε με τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων  ΄΄Αγάπη  για Ζωή΄΄.

Οι μαθητές μας έφτιαξαν μόνοι τους αυτοσχέδιους  συλλέκτες για κάθε τμήμα. Συμμετέχουν όλοι στην προσπάθεια συλλογής καπακιών. Στους δύσκολους, από πολλές απόψεις, καιρούς που ζούμε αξίζει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως τα πιο πολύτιμα δώρα είναι αυτά που προσφέρονται με ανιδιοτέλεια και αγάπη  για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Στις 6 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας οργάνωσε ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών συνδεδεμένους με τον κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν καθ? όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών. Αναλυτικότερα η ημέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια

Οι μαθητές & μαθήτριες της Α΄Β΄Γ΄ τάξης που παρακολούθησαν το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια και αυτής της σχολικής χρονιάς εργασίες συγκεκριμένης θεματολογίας (Projekte) με τους εξής κύριους στόχους: