Στις 6 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας οργάνωσε ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών συνδεδεμένους με τον κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν καθ? όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών. Αναλυτικότερα η ημέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια

Η επιθυμία κι η λαχτάρα των μαθητών της Γ΄ τάξης σε συνδυασμό με την ενεργητικότητα και την υπευθυνότητα των μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου επέφεραν το ποθητό αποτέλεσμα: την πραγματοποίηση μιας διήμερης εκδρομής στις πανέμορφες Σπέτσες. Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήταν μια από τις πολλές πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Τα σχέδια τα εκπόνησε ο αρχιτέκτων Δεινοκράτης και τα εγκαίνιά της έγιναν το 331π.Χ.

Εξαιτίας της σπουδαιότητάς της πλάστηκαν διάφοροι θρύλοι γύρω από την ίδρυσή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι παρακάτω:

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνη τη Φιλόλογο καθηγήτρια κ. Χούσου Χρυσούλα επί τρία έτη μελετά την πολιτιστική κληρονομιά της Πατρίδας μας με θέμα «Ήθη, Έθιμα και Χοροί της Ελλάδος». Οι μαθητές με την καθηγήτριά τους θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της φετινής τους δουλειάς σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στο

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει άκαυτη βάτος
Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω', '
Κυρία Διευθύντρια,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αγαπητοί μαθητές

Υποκατηγορίες