Στις 6 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας οργάνωσε ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών συνδεδεμένους με τον κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν καθ? όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών. Αναλυτικότερα η ημέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια

διεξήχθησαν σχολικοί αγώνες πετοσφαίρισης με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων και των τριών τάξεων. Στο τελευταίο μέρος των αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετείχαν ενεργά και οι καθηγητές του συλλόγου μας-δίνοντας το παράδειγμα του «ευ αγωνίζεσθαι»-αντιμετωπίζοντας τη μεικτή ομάδα του Γ1 τμήματος, η οποία είχε αναδειχτεί προηγουμένως σχολική πρωταθλήτρια.
Επιπλέον σε διάφορα εμφανή σημεία της σχολικής μας μονάδας αναρτήθηκαν αφίσες και κολάζ που δημιούργησαν οι μαθητές μας προβάλλοντας την ισότητα όλων των ανθρώπων, την καταδίκη των φυλετικών και άλλων διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας.