Το τζούντο ιδρύθηκε από τον μεγάλο Ιάπωνα δάσκαλο φυσικής αγωγής JigoroKano (1860-1938). Είχε διδαχθεί σε μικρότερη ηλικία Jujitsu από σημαντικούς δασκάλους της εποχής του. Ο JigoroKano προσπάθησε να δημιουργήσει μια πολεμική τέχνη που θα διέφερε από τις άλλες, διότι θα συνδύαζε αρμονικά πνεύμα και σώμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι προήλθε από το Jujitsu. Ο JigoroKano πήρε πολλές τεχνικές του και πρόσθεσε και άλλες ο ίδιος. Τη νέα πολεμική τέχνη την ονόμασε Judo.

   Είναι σίγουρα πολύ εγωιστικό να πούμε πως από ολόκληρο το Σύμπαν μόνο πάνω στο δικό μας πλανήτη υπάρχει ζωή. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και αλλού όντα με μορφή παρόμοια με τη δική μας, ή εντελώς διαφορετική. Άλλωστε η ζωή δε συνδέεται αποκλειστικά με τον άνθρωπο, αφού και η ύπαρξη ενός μικροβίου, ενός βακτηρίου, ενός ιού, σημαίνει ζωή.

Η ΄Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών διοργανώνει συναυλία στην οποία η Ελένη Γκαϊτατζή παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση τον κύκλο τραγουδιών της "ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ" σε ποίηση των Αιτωλοακαρνάνων ποιητών Γ.Αναγνωστόπουλου, Τ. Αντωνίου, Γ. Βλάχου, Π. Δήμα, Γ. Καραμητσόπουλου, Π. Λαζαρόπουλου, Θ. Μανιφάβα, Δ. Πιστικού, Ε. Τόλη, και Ε. Χωρεάνθη.

    Είναι σίγουρα πολύ εγωιστικό να πούμε πως από ολόκληρο το Σύμπαν μόνο πάνω στο δικό μας πλανήτη υπάρχει ζωή. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και αλλού όντα με μορφή παρόμοια με τη δική μας, ή εντελώς διαφορετική. ¨Άλλωστε η ζωή δε συνδέεται αποκλειστικά με τον άνθρωπο, αφού και η ύπαρξη ενός μικροβίου, ενός βακτηρίου, ενός ιού, σημαίνει ζωή. Αλλά ας περιοριστούμε στην ύπαρξη όντων νοητικά και τεχνολογικά αναπτυγμένων. Υπάρχουν; Και αν υπάρχουν, θα έχουμε την ευτυχία να συναντηθούμε κάποτε μαζί τους;    

Εκδόθηκαν και από την προσεχή εβδομάδα κυκλοφορούν τα βιβλία της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Οι εκδόσεις ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, στα πλαίσια της επιτυχημένης σειράς Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, μετά τον Ηρόδοτο, συνεχίζουν τον κύκλο Αρχαίοι Έλληνες Ιστορικοί με τον Θουκυδίδη. Οχτώ καλαίσθητα και εύχρηστα βιβλία με το αρχαίο κείμενο και μετάφραση των Π. Ελευθεριάδη (Βιβλία Α΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄),Κ. Κιουπκιολή (Βιβλίο Β΄), Π. Κατσαμπάκη (Βιβλίο Γ΄) και Σ.