Αγαπητοί συνάδελφοι-μαθητές-γονείς μετά το εγχείρημα του συναδέλφου Αλέξανδρου Τοπαλίδη καθηγητή καλλιτεχνικών και σε συνεργασία με τον συνάδελφο Παλιαρούτη Κωνσταντίνο φιλόλογο στο να επαναλειτουργήσει η ιστοσελίδα του σχολείου μας σκέφτηκα και εγώ να επικοινωνήσω μαζί σας.

Κι ο Δήμος Κερατσινίου συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας αυτό κάτι λέει. Στο Κερατσίνι μας θα δείτε τις μέρες με καλοκαιρία την παραδοσιακή γειτονιά, με τις καρέκλες στα πεζοδρόμια οι μεροκαματιάρηδες κι οι νοικοκυρές, πρόσφυγες από το '22 ή εσωτερικοί μετανάστες, να κουβεντιάζουν, να πειράζονται, να γελούν, να μοιράζονται χαρές και καημούς. Σε μια πρωινή σας βόλτα θα συναντήσετε τη γειτόνισσα με τη νυχτικιά ακόμα ή το συνταξιούχο με το φτιαγμένο από το σπίτι καφεδάκι στο χέρι να τραβούν για τον πρωινό καφέ στο διπλανό σπίτι, που άλλοι το λένε κουτσομπολιό κι όσοι ξέρουμε το λέμε άμεση κι ανθρώπινη καλημέρα σ' αυτόν που μαζί του μοιραζόμαστε τον ουρανό. Κι αν θέλετε να μας γνωρίσετε από κοντά, αγοράστε τον παραδοσιακό ηλιόσπορο - ίσως καμιά άλλη αγορά να μην έχει τόσα πολλά ξηροκαρπάδικα όσα έχει η κερατσινιώτικη - και καθίστε κοντά μας στο ρυθμό του λαϊκού μας τσάκα -τσούκα. Κι εμείς σας τρατάρουμε σουβλάκι! Με μπόλικο κοκκινοπίπερο, σε γεύση που μόνο η προσφυγική παράδοση πετυχαίνει. Στην άλλη σας βόλτα θα σας κάνουμε το τραπέζι στα απέριττα παραδοσιακά μας ταβερνάκια, εκεί που το κέφι δεν είναι πληρωτέο αλλά πηγαία εκδήλωση και ειλικρινής ένωση με το διπλανό τραπέζι.

3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Από το 1980. Οι νομάδες του Κερατσινίου! Έξι μετακομίσεις μέχρι σήμερα! Καλά να 'μαστε και έχουμε μία τουλάχιστον ακόμα. Με το δισάκι μας στον ώμο για το δρόμο- έχουμε βγει και στους δρόμους, χρειάστηκε κι αυτό! - αλλά σε δρόμους εύμορφους και δημιουργικούς. Τι καταφέραμε; ΄Ένα κλικ και να 'μαστε!


Με αυτό το κείμενο της συναδέλφου και συνεργάτη της ιστοσελίδας Φ.Νικολαΐδου υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες μας το 2001 οταν πρωτολειτούργησε η πύλη μας.

Ύστερα από μια μακρόχρονη περίοδο απουσίας μας από τα διαδικτυακά δρώμενα, επαναλειτουργούμε την ιστοσελίδα μας ?στα πλαίσια ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, στη γνώση, στις ιδέες, στη δημιουργική έκφραση- φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα εργαλείο συνεργασίας, επικοινωνίας και αλληλοδιάδρασης, ώστε να συνεχιστεί και να ευοδωθεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2001.

Καλώς σας ξαναβρήκαμε!